Angels Studio + LiveJasmin = a great match
mai 31, 2022
Este Ea, chiar vecina ta 
septembrie 18, 2022

Cum este lansarea în cariera
de Model videochat?!


Cu siguranță poveștile sunt multe și diverse, cu plusuri și cu minusuri…uneori cu mai multe minusuri. Unul dintre aspectele negative ale acestei industrii este că nimeni nu vorbește, totul se întâmplă după perdea, iar fetele care sunt la început de drum iau decizii sub imperiul impulsului și iluzia sumelor fabuloase pe care le vor câștiga încă de la început. Dacă ești mai cumpătată și iei decizii gândite mai mult se întâmplă să alegi un studio care își face reclamă peste tot despre “cât de grozav este la ei” și te gândești că dacă tot sunt prezenți în orașele mari din România nu are ce să meargă rău…

Și totuși…. Se întâmplă, des, ca realitatea să fie alta decât cea promovată.

Am 21 de ani și am ales să vorbesc… să vorbesc despre prima mea experiență în domeniul videochat, pentru ca fetele ce sunt la început de drum să ia decizii informate și să nu piardă câteva luni până să își dea seama că lucrurile nu sunt roz. Sunt foarte ambițioasă de felul meu și am știu de foarte devreme că vreau să fac bani mulți, că îmi doresc faimă și un stil de viață plin de oportunități și răsfățuri. Am ales să încep ca model videochat la un studio din Cluj, faimos în toată țara…promiteau condiții excelente de lucru, suport și susținere, dar cel mai important mi-au lăsat senzația că o să câștig mulți bani.

Principalul avantaj a fost că mi-au dat voie să locuiesc în camera din studio, ceea ce m-a scutit de plata unei chirii în Cluj, dar acest avantaj s-a transformat în timp, într-un element negativ deoarece simțeam presiunea din partea lor și mă simțeam încorsetată în acel mediu. Fiind la început nu știam nimic despre acest domeniu, eram sfioasă în fața camerei de filmat, nu-mi știam atuurile ca femeie, cum funcționează platformele online și comunicarea cu membrii … mă așteptam să primesc training de specialitate în primele luni, dar de fapt aveam o persoană care mă monitoriza: în fiecare moment îmi spunea cum să stau în fața camerei de filmat, ce să spun membrilor care intrau în privat cu mine, chiar tastau în locul meu.


În loc să mă ajute să-mi descopăr acea latură feminină care să fie atuul meu, personalitatea mea, persoana care mă monitoriza mă inhiba, mă făcea să nu fiu eu, ceea ce se simțea și dincolo de monitor, iar ca și consecință veniturile mele nu erau mari. În plus, persoana respectivă mai era și bărbat…ceea ce mă stingherea și mai tare. Cu multă perseverență, după luni de muncă, veniturile mele au fost mari în anumite luni, iar atitudinea echipei se schimba. În lunile când aveam performanțe bune eram ținută în puf, în perioadele cu încasări mici care se întâmplau pentru că mă simțeam demotivată, nu eram băgată în seamă. 

Vă întrebați oare de ce nu am plecat mai repede de acolo? Pentru că “eram șantajată” cu condițiile din contractul semnat cu ei. În cele din urmă mi-am luat inima în dinți și am plecat, asumându-mi toate riscurile pentru că știam că va fi mai rău dacă rămân. Urmărind modele online de succes am aflat că sunt de la Angels Studio. Am venit sceptică la interviu, dar mediul și oamenii pe care i-am întâlnit aici sunt dintr-o cu totul altă poveste. Știam că lucrează cu un număr limitat de modele care sunt de ani de zile la ei, dar îmi spuneam că e prea frumos să fie adevărat până m-am convins singură.

Încă de la interviu mi-a plăcut deschiderea și sinceritatea cu care s-au discutat lucrurile, apoi mi-au dat mână liberă să vadă cum sunt, să mă descopăr ca personalitate. Am primit sfaturi și îndrumări ca să îmbunătățesc anumite lucruri, dar nu sunt monitorizată în fiecare clipă de către un bărbat din echipă. Am libertatea să fiu eu. Sunt calzi și susținători, nu sunt invazivi cu propria mea persoană, am condiții excelente de lucru și mă simt în siguranță să mă dezvolt și să cresc. Iar rezultatele nu au încetat să apară. Câștig mulți bani și sunt eu, autentică, feminină și cu încredere în mine.

Am fost de acord să scriu despre experiența mea pentru că nu vreau ca alte fete să treacă prin aceleași lucruri. Nu alege un studio despre care vezi DOAR o grămadă de reclame. Alege în cunoștință de cauză, mergi la mai multe interviuri, dacă este posibil pe recomandări de la alte fete care lucrează la un anumit studio de mulți ani pentru că așa ai informații din surse concrete, din interior.


Mult succes și sper să ne întâlnim… la Angels Studio ;)